Het verhogen van in-store visits bij verschillende GAMMA winkels

GAMMA opende in 1971 de eerste doe-het-zelf winkel en was daarmee aanstichter van een ware revolutie door de eerste zelfbedieningswinkel voor de ‘gewone’ klusser te openen. Sindsdien is de pionier uitgegroeid tot een reus: na ruim 50 jaar heeft GAMMA al meer dan 166 winkels geopend in Nederland.

Gamma digitale folder Enabl
Klant GAMMA
Resultaat +160.000 aantoonbaar meer winkelbezoeken via Footfall
Services Performance

Probleem

GAMMA streeft ernaar om in ieder filiaal dezelfde kwaliteit in bezoekersaantallen te bieden. In verschillende regio’s in het land werden niet de targets behaald die voldeden aan de maatstaf. Hier was het marktaandeel en het aantal fysieke shoppers te laag.

Doelstelling

Stimuleer winkelbezoek tegen de laagst haalbare kosten per incrementeel bezoek door de volgende pijlers te verhogen; real-time optimalisatie, winkelbezoek, voetgangersverkeer en verkoopcijfers, concurrentiepositie en marktaandeel.

De aanpak

We hebben deze campagne in samenwerking met Giesbers Retail gevoerd. We gestart met een analyse om vervolgens passende strategieën op te stellen. We begonnen met vooraf gedefinieerde publieksprofielen, van doe-het-zelvers en verhuizers tot jonge gezinnen. Hierin hebben in-app contextuele targeting, whitelisting, look-a-like en retargeting bewezen zeer effectieve tools te zijn voor deze campagne. Er werd onderzoek gedaan naar historische bezoekers van Gamma, evenals locaties van concurrenten, zodat deze bezoekers opnieuw konden worden getarget met creatives met hoge impact.

Om het aantal winkelbezoekers te verhogen hebben we onder andere gebruik gemaakt van footfall-technologie. Met marktautomatisering, productfeeds en high-end creatives was het mogelijk om advertentie-inhoud te leveren aan de geïdentificeerde doelgroepen binnen het bereik van de winkels. Om de concurrentiepositie van GAMMA te verbeteren, werden shoppers op concurrerende locaties opgevangen met behulp van voetgangerstechnologie, om hen te targeten met GAMMA-creatives en aantrekkelijke aanbiedingen. Hiermee dienden zij naar naar GAMMA-winkels geleid te worden. In elke creative werden store locators opgenomen om het winkelend publiek indien nodig naar de Gamma-vestigingen te leiden.

De resultaten

In totaal werden meer dan 160.000 extra bezoeken gerealiseerd in de beoogde Gamma-winkels, met een gemiddelde stijging van 288% op basis van de blootgestelde bezoekcijfers in vergelijking met de controlegroep. Er werden handmatige optimalisaties uitgevoerd om de prestaties tijdens de hele campagne te verbeteren, samen met algoritmische verbeteringen. De sterkste concurrent in dezelfde regio werd met 3 tot 1 overtroffen op basis van onze overlappingsanalyse van de concurrenten.

Contact

Dus klaar om
impact te maken?

Je concurrenten het nakijken geven? Onze creatieve geesten, digital marketing wizards en data crunchers staan klaar. Voor jou, met jou.