Het verhogen van in-store en webshop visits voor SPORT2000

SPORT2000 is een Europese franchiseformule van meer dan drieduizend winkels. De winkels zijn gevestigd in 19 verschillende landen en bieden de consument een breed assortiment aan sportartikelen. Ondanks de breedte van de organisatie vormt ieder filiaal zich naar de lokale behoefte en staat professionele service hoog in het vaandel.

Case Sport 2000 Enabl
Klant SPORT 2000
Resultaat +8.200 aantoonbaar meer winkelbezoeken via Footfall
Services Performance

Probleem

Je kunt het niet gemist hebben: de wereld is hard getroffen door een enorme gezondheidscrisis. De gevolgen waren ook in andere sectoren heftig voelbaar en de sportsector was geen uitzondering. Veel mensen zijn sinds de pandemie gestopt met sporten. Of dit nu tijdelijk en/of noodgedwongen was, het oude niveau wordt nog altijd niet behaald.

De bevolkingsgezondheid staat uiteraard voorop, maar ook ondernemers in de sector hebben zoals vele anderen moeten improviseren. SPORT2000 wilde door middel van marketingcampagnes, gericht op verschillende sporten, bewegen toegankelijk houden. Rekening houdend met de nauwe en wispelturige wetgeving hebben zij, in samenwerking met Giesbers Retail, deze campagnes ontwikkelt en in gang gezet. Het doel? Het verhogen van winkelbezoeken door inzicht te krijgen in de voorkeuren van de consumenten en de troeven van de concurrentie. Toen de winkels noodgedwongen gesloten werden, kon de focus volledig gericht worden op online marketing.

Doelstelling

De impact aantonen van de data gestuurde benadering van relevantie voor het publiek in de vorm van uplift van bezoekersaantallen. Daarnaast was de doelstelling van deze campagne het leveren van tenminste 5.200 extra winkelbezoeken binnen het campagnebudget en een uplift van tenminste 80%.

De aanpak

Bij iedere campagne was relevantie voor het publiek van essentieel belang. Daarom zijn er voorafgaand aan de campagnes uitgebreide analyses op maat van de tak van sport uitgevoerd; historische analyse, concurrentieanalyse, doelgroep profilering en POI-relevantie.

De vergaarde informatie bestond voornamelijk uit data van winkelbezoeken, real-time gegevens van concurrenten en een uitgebreide doelgroepanalyse waarin ook de motieven en beweegredenen van consumenten werden blootgelegd. Voor iedere campagne was vervolgens helder welke doelgroep bereikt diende te worden. Op basis hiervan werden passende partnerschappen opgezet met niche-uitgevers die de doelgroep effectief kunnen bereiken. Middels A-B splittesten op meer dan 100 verschillende creatives hebben zijn de marketing campagnes geoptimaliseerd voor maximale ROI.

De resultaten

Met deze campagne hebben we voor SPORT2000, 8.266 extra winkelbezoeken gegenereerd. Dit is een uplift van 121% van de winkelbezoekers. Daarnaast hebben we het sport assortiment op de kaart gezet bij de doelgroep. En is de naamsbekendheid en online omzet waarneembaar gestegen door de vele impressies die de digitale middelen hebben bewerkstelligd.

Contact

Dus klaar om
impact te maken?

Je concurrenten het nakijken geven? Onze creatieve geesten, digital marketing wizards en data crunchers staan klaar. Voor jou, met jou.