GAMMA

Footfall GAMMA

September 2020 zijn we gestart met een footfall pilot voor twee GAMMA bouwmarkten in Tilburg. Deze filialen zijn in het voorjaar van 2020 geopend en daar was nog geen openingscampagne voor ingezet. Het doel was om meer storetraffic te genereren voor deze bouwmarkten.

De resultaten van deze campagne werden steeds beter door de optimalisaties gedurende het traject. GAMMA besloot hierop de campagne later dat jaar uit te breiden voor de bouwmarkten in Rotterdam.

 

Vraag vanuit Gamma:
Hoe krijgen we meer store traffic voor de bouwmarkten in Tilburg? Bij een positief resultaat wordt de campagne uitgebreid naar de filialen in Rotterdam.

Aanpak

Customer Journey

De Rotterdamse filialen zijn op een andere manier toegevoegd, namelijk met de invoering van een JA/JA sticker. Qua inzet van media hebben we om die reden daar een andere strategie op toegepast én met resultaat! Eén van de bouwmarkten in Rotterdam heeft uiteindelijk het beste gescoord op het aantal extra winkelbezoeken. 

 

Helaas ligt de campagne nu stil i.v.m. het sluiten van de bouwmarkten door het coronavirus. Wanneer de lockdown wordt opgeheven is het de bedoeling de campagne weer voort te zetten.

0+
Uniek bereik
0+
Aantoonbaar extra winkelbezoek

Resultaat

Wat hebben we bereikt?

Door deze campagne hebben we de betreffende GAMMA filialen op de kaart gezet onder de doelgroep. Ondanks een vervroegde beëindiging van de campagne i.v.m. de lockdown overstegen de resultaten onze verwachtingen.

De naamsbekendheid, omzet en aantal winkelbezoekers is enorm gestegen door de vele impressies die de digitale middelen hebben gerealiseerd.

Over een periode van 11 weken toont de campagne een duidelijke stijging binnen de footfall campagne. Het hoogst aantal bezoekers is geregistreerd in ‘Rotterdam Alexanderpolder’ met een gemiddeld aantal bezoekers van 3.56 en een bezoekerstijd van 18.23 minuten. Het gemiddelde bezoekersprofiel werd geselecteerd op mannen met een leeftijd tussen 35-44 jaar met een modaal tot boven-modaal inkomen.

Let’s talk

Let's shake together?

Ons Enabl-team van creatieve geesten en data lovers staat voor je klaar! Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het doorspreken van de mogelijkheden onder het genot van een fris drankje!

Wij gebruiken cookies voor de beste online ervaring. Lees meer in onze