Sport 2000

Marketing-communicatie plan

SPORT 2000 had op het moment van de campagne geen landelijke folder. Wij hebben een “mobile first” grid ontworpen voor een digitale voetbal folder vanuit het merk. Hierin hebben we het aanbod geplaatst in combinatie met sfeerbeelden vanuit Nike en Adidas. Dit gaf een erg goed beeld van de wereld waarin de consument stapt bij het aanschaffen van de producten.

Vraag vanuit Sport 2000:
Bedenk en realiseer een marketingcommunicatie plan waarbij alle consumenten met interesse in voetbalschoenen- en kleding dit voetbalseizoen naar SPORT 2000 gaan om te shoppen.

Aanpak

Customer Journey

Om de doelgroep te duiden hebben we een segmentatie toegepast met de klant. Dit zijn primair vooral jongeren tussen de 18 en 28 jaar met interesse in voetbal en/of de sport beoefenen. Secondair zijn dit bijvoorbeeld moeders van kinderen die voetballen of vrouwen waarvan haar man de sport beoefent. Immers zijn vrouwen hierin een mogelijke decision maker en daarom dus relevant om te benaderen vanuit de campagne.

Vanuit hier hebben wij de customer journey richting aankoop van voetbalspullen van deze doelgroep onder de loep genomen. Op basis van al deze touchpoints hebben we communicatie ontwikkelt die vanuit zoveel mogelijk kanalen de boodschap verspreidt. Onze aanpak hierin was vooral “digital first” gezien deze doelgroep daar erg actief is, en voetbal content zich goed leent voor digitale communicatie.

0+
Digitale folder impressies
0+
Aantoonbaar extra winkelbezoek

Resultaat

Wat hebben we bereikt?

Door deze campagne hebben we SPORT 2000 en het aanbod qua voetbal-assortiment op de kaart gezet onder de doelgroep. De naamsbekendheid, online omzet en aantal winkelbezoekers is enorm gestegen door de vele impressies die de digitale middelen hebben gerealiseerd.

Dit komt voort uit:

  • 40.000 digitale folder raadplegingen in slechts twee weken, met een gemiddelde leestijd van een minuut.

  • 8.000 aantoonbaar extra winkelbezoekers gegenereerd met de Footfall campagne. Dit zijn mensen vanuit de doelgroep verspreid over alle 80 winkels door NL. Deze mensen zijn dus met een directe koop-intentie naar de dichtstbijzijnde winkel gegaan om voetbalspullen te kopen.

  • In 2020 een bewezen marktaandeel van SPORT 2000 vergroot op het gebied van voetbal door alle marketing inspanningen.

Let’s talk

Let's shake together?

Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het doorspreken van de mogelijkheden onder het genot van een fris drankje!

Wij gebruiken cookies voor de beste online ervaring. Lees meer in onze